Руйков, Младенов и Гьошев ще участват на Trofeo Senna

Руйков, Младенов и Гьошев ще участват на Trofeo Senna

Трима наши пилоти ще участват в традиционното състезание Trofeo Senna, което ще се проведе идния уикенд (9-11 декември) на пистата в Сарно, Италия. Това ще са Любослав Руйков, Христо Младенов и Калоян Гьошев в клас Mini. Именно те заеха първите три места тази категория в националния шампионат на БФК-НКС за тази година.

Руйков участва в това състезание и миналата година и се представи силно, стигайки до финала в Mini. За да се подготви добре, той направи тестове миналия уикенд именно на Сарно. В някой от сесиите на мокра писта той беше най-бърз. Той отново ще кара за екипа на Team Driver, а негов механик ще бъде Станислав Каваримов.

Младенов също направи тестове миналия уикенд в Кюстендил, но с новата си машина от клас OKJ. Той е пробва за първи път в състезанието за Купа Кюстендил, но тогава заради инцидент в тренировките той не успя да участва. Всички криви части са сменени с нови, като за ремонта помощ с маса за изправяне са оказали Николай и Йордан Върбицлиеви на София Картинг Ринг.

На Пауталия за двата дни Младенов навъртя над 50 обиколки основно на мокро трасе, като целта беше той да влезе в кондиция, а също така да се изпробва техниката след ремонта и да се разработи моторът. Негов механик на Сарно ще бъде Димитър Златаров.

За третия български представител на Trofeo Senna Калоян Гьошев това ще бъде ново предизвикателство на нова за него писта при силна конкуренция от над 60 пилоти в класа.