Руйков на подиума в европейските серии IAME

Руйков на подиума в европейските серии IAME

Любослав Руйков стигна до подиума в третия кръг от европейските серии IAME в клас Х30 Mini. Надпреварата се проведе на италианската писта Франчакорта. Руйков, с механик Станислав Каваримов в своя екип, се състезава за екипа на Team Driver със съдействието на Nivel Stroy Ltd, както и на HTI Bulgaria EOOD и Z&M Private Co, които подкрепят отбора и пилота за втора година.

Руйков се класира 7-и в квалификационната си група, а в общото подреждане беше 13-и. След това Любо постигна 14-о, 2-о и първо място в хийтовете, като в първата от тези три сесии на два пъти беше избутан от трасето.

В префинала Любо стартира 4-и и се класира на 7-о място, като кара с вече използвани гуми, а новите бяха запазени за финала. Във финала Руйков отново кара много силно и завърши трети, като игра отборно в името на успеха на тима, който стана първи в отборното класиране.

„Два дни работихме по настройките на картинга на Любо, за да може картът да му е удобен за каране и да е бърз, заяви Каваримов. – След разочарованието от миналото състезание сега беше важно скоростта на Любо да идва естествено и той да върви напред. В този шампионат ограниченията и правилата са такива, че моторите са много изравнени и почти нищо не може да се прави по тях. Любо винаги беше на топ ниво не е извадил късмет като съотборника му Боско, който на финaла спечели 15 позиции от първата обиколка, защото другите се събраха на първия завой.

На последния завой преди финала Любо имаше възможност да атакува първото място, но щеше да е твърде рисковано, тъй като можеше да има контакт с друг пилот и да загуби всичко. Той постъпи много разумно и заложи на сигурното трето място. Имам чувството, че през изминалия уикенд нямаше невъзможни неща за Любо и за нас. Включително и това, че 5 минути преди квалификацията заваля и се наложи да сменим всичко по карта, за да излезе той и да кара в сесията. Справихме се и с това.”