Руйков отново бърз, липсата на шанс го остави извън подиума на WSK Final Cup

Руйков отново бърз, липсата на шанс го остави извън подиума на WSK Final Cup

Любослав Руйков показа отлична бързина и по време на WSK Final Cup, който за неговия клас Junior X30 се проведе миналия уикенд на пистата South Garda в Италия. Липсата на шанс обаче го остави извън местата на подиума.

Руйков, с механик Станислав Каваримов в своя екип, се състезава със съдействието на Nivel Stroy Ltd, както и на HTI Bulgaria EOOD и Z&M Private Co, които подкрепят отбора и пилота за втора година.

Любо беше бърз през целия уикенд, като заради трафик остана 11-и в квалификацията. Последва силно каране във 2-ия хийт, където зае 2-ото място. В 3-ия Руйков също бе на ниво и завърши 3-и. Това му отреди 5-а позиция за префинала.

В него обаче двигателят не запали и това го остави последен за старта. Това се оказа и решаващия малшанс през уикенда. Въпреки това, и въпреки че бе ударен от друг състезател, българският пилот стигна до 6-ото място в полуфинала, от което трябваше да потегли във финала.

След старта Руйков изостана от неудобната страна за потегляне, но след това започна да си пробива път напред, като една състезателка го държа цяла обиколка зад себе си. В един момент Руйков излезе 4-и, но първите трима вече се бяха откъснали на 3 секунди и нямаше време да ги настигне. Така Любо завърши 4-и.