Руйков със страхотен финал и 4-о място на Trofeo Andrea Margutti

Руйков със страхотен финал и 4-о място на Trofeo Andrea Margutti

Любослав Руйков записа поредното си много силно представяне от началото на сезона. Българският пилот стигна до 4-ото място в престижното състезание по картинг Trofeo Andrea Margutti на пистата South Garda, което се организира всяка година в памет на младия и талантлив пилот Andrea Margutti, който загива след инцидент на пистата.

Руйков се състезава в клас Mini Gr3 за екипа на Team Driver със съдействието на Nivel Stroy и Z&M Private Co, като механик му беше Станислав Каваримов. Още от предното състезание от WSK Open Series, Любо е с нов мотор, което му помогна да бъде бърз през целия уикенд.

В квалификацията обаче Руйков не можа да събере най-добрите си сектори в една бърз обиколка и остана с 13-о време. Това означаваше старт именно от тази позиция в префинала. В него той кара отлично и напредна с цели 6 места, за да финишира 7-и.

Във финала дойде и най-доброто му каране. В последната обиколка той настигна лидерите и атакува смело, като изпревари трима пилоти и завърши 4-и. В един момент Руйков дори бе на 3-о място, а на финала той остави зад себе си от водещите пилот в класа на WSK тази година Деан Хоогендоорн.

 

Така Руйков направи отличен подарък за рождения си ден, който бе на 17 март, и получи купа за класирането си. Той зарадва много и родителите си, като на живо на пистата го гледаше отново неговия дядо.