Руйков стигна до финала на Ла Конка от WSK Super Cup

Руйков стигна до финала на Ла Конка от WSK Super Cup

Любослав Руйков стигна до финала на състезанието от WSK Super Cup в клас Mini. То се проведе миналия уикенд на пистата Ла Конка в Италия. Въпреки че кара за първи път на това трасе, Любо показа много добра скорост през целия уикенд.

В това състезание Любослав кара за новия си отбор – Gamoto SRL, като механик и треньор отново му беше Станислав Каваримов, а втори механик – Димитър Златаров.

Руйков беше бърз още в тренировките, а в квалификацията постигна 36-о време, а след това в хийтовете беше много постоянен и нямаше незавършено състезание. В тях се класира 9-и, 8-и, 7-и, 10-и и 16-и, което му отпреди място в префинал А.

За жалост точно в този период Руйков започна да усеща болки около ребрата. Наложи се той да продължи участието си на болкоуспокояващи и спрей за замразяване.

Въпреки това Любо стисна зъби и се класира 19-и в префинала. Това, комбинирано с точките от хийтовете означаваше 31-о място в общото класиране и място на големия финал, за който се класираха първите 36.

Така Руйков за първи път участва във финал от WSK състезание. В него българският пилот прогресира с 4 места и завърши 27-и. И ако не бяха болките, той със сигурност можеше да се класира и по-напред.

Засега не е ясно колко сериозна е контузията на Руйков и дали той ще успее да участва в следващия 5-и кръг от националния шампионат по картинг на пистата Серес в Гърция на 17-18 септември.