Руйков стигна до финалите в Сарно

Руйков стигна до финалите в Сарно

Любослав Руйков стигна до финалите на пистата в Сарно, където се проведе 5-ият кръг от шампионата по картинг на Италия. В едно от най-силните първенство в света българският пилот се бори със страхотна конкуренция от 77 пилота в клас Mini GR.3. Той се състезава за екипа на Ward Racing.

В квалификацията той постигна 38-о време. Последва страхотно представяне в хийтовете. В първия той стана 19-и, след това прогресира до 12-а позиция. В 3-ия отново бе 12-и, преди да достигне до класиране в топ 10 и 9-о място в 4-ия хийт.

Това му отреди 26-о място в общото подреждане и участие в двата големи финала. За тях се класираха 34 пилоти. В първия обаче стана тежка катастрофа още в първата обиколка, в която бе въвлечен и Руйков. Той излетя от пистата и не завърши.

След инцидента неговият треньор и механик Станислав Каваримов успя да оправи бързо машината. Това позволи на Любо да кара във втория финал, където успя да напредне с 4 места и финишира успешно. Така Руйков записа един от най-добрите си уикенди през сезона.

Любо със своя треньор и механик Станислав Каваримов