Руйков стигна до големия финал на Лонато от WSK Final Cup

Руйков стигна до големия финал на Лонато от WSK Final Cup

Любослав Руйков стигна до големия финал в клас Mini във втория и последен кръг от WSK Final Cup, който се състоя на пистата South Garda в Лонато, Италия.

В това състезание българският пилот кара за екипа на  Team Driver, като механик и треньор отново му беше Станислав Каваримов и втори механик Димитър Златаров.

Руйков направи едно от най-добрите си карания за годината в конкуренцията на над 120 пилота в класа. В квалификацията Руйков нямаше късмет, като въпреки доброто си позициониране проблеми с трафика го оставиха на по-задна позиция.

В хийтовете обаче той показа много скорост. В 3 от тях той записа класирания в топ 10 (7-о, 8-и и 9-о място), и в общото класиране бе 31-и. В warm-up-а на неговата група даде дори 3-о време, като бе начело в по-голямата част от сесията.

В полуфинал А Руйков трябваше да стартира 16-и. Нашият пилот успя да се опази от инциденти и напредна с 2 места, за да завърши 14-и. А това означаваше 30-о място в общото класиране и убедително влизане във финала.

В него Любо нямаше особен шанс и загуби места, но самото достигане до него си е голям успех при огромната конкуренция. Любо можеше да стигне до финала и на първия кръг от WSK Final Cup, но там в префинала бе изхвърлен извън пистата от друг пилот.