Руйков стигна до големия финал на WSK Champions Cup

Руйков стигна до големия финал на WSK Champions Cup

Любослав Руйков стигна до големия финал в състезанието на WSK Champions Cup. Надпреварата се проведе миналия уикенд на пистата South Gardia в Лонато, Италия.

Любо се състезава в клас Mini GR3 за екипа на Team Driver с механици Станислав Каваримов и Димитър Златаров. За този уикенд той беше с ново шаси от Pure Speed.

Тренировките за Руйков започнаха добре със 7-о място в своята група. В квалификацията даде 21-о време от всички над 70 състезатели. Проблеми с мотора обаче наложиха негова смяна с друг. Освен това имаше и неприятности с първия комплект гуми.

Въпреки това резултатите в хийтовете му бяха добри и след тях българският пилот бе на 14-а позиция. Това му отреди участие в Префинал B, където той завърши 17-и, като в екипа му пробваха различни настройки, за да намерят най-доброто решение за следващата фаза.

Това бе достатъчно за класиране за големия финал, където Руйков трябваше да стартира 18-и – от лошата страна на пистата. Това доведе до загуба на позиции още в началото, а след това пред него станаха 2 инцидента.

Въпреки това скоростта бе налице и Руйков навакса всичко изгубено, а накрая дори напредна с 1 място, за да завърши 17-и, което е много добър резултат с оглед на всичките неприятности през уикенда.