Руйков втори при дебюта си в X30 Junior

Руйков втори при дебюта си в X30 Junior

Любослав Руйков направи поредното си много силно състезание този сезон. Българският пилот завърши на 2-о място в дебютното си състезание в X30 Junior. Той участва в 51-ото издание на Trofeo delle Industrie, което се проведе на пистата South Garda в Италия.

Руйков, с механик Станислав Каваримов в своя екип, се състезава със съдействието на Nivel Stroy Ltd, както и на HTI Bulgaria EOOD и Z&M Private Co, които подкрепят отбора и пилота за втора година.

Условията през целия уикенд бяха доста променливи. Имаше и сесии на мокро, което постави пилотите пред сериозно предизвикателство, с което българският пилот се справи. След хийтовете, в който Руйков завърши 5-и, 3-и и 4-и, той бе на 2-а позиция.

Любо с поздрав към своите родители, които наблюдаваха финала от трибуните

Съответно в полуфинала Любо трябваше да стартира 2-и. Това място по принцип е доста неудобно за потегляне на тази писта и в самия префинал Любо изостана 5-и.

Тази позиция обаче бе добра за финала, при който се наложи смяна на стартера. В екипа му Purespeed обаче се справиха много добре и бързо със смяната, и в самия финал Руйков прогресира напред. В последната обиколка направи страхотно изпреварване, за да завърши на 2-а позиция.

Руйков със своя механик Станислав Каваримов

Българският пилот с родителите си Велко и Вангелия