Сартори, Бояджиев, Иванов и Ахчиев взеха участие в Открития ден на картинг спорта

Сартори, Бояджиев, Иванов и Ахчиев взеха участие в Открития ден на картинг спорта

Марсело Сартори, Александър Бояджиев, Кристиян Иванов и Борис Ахчиев взеха участие в Открития ден на картинг спорта, който се проведе в неделя на пистата в Хасково. Той бе организиран от Любомир Маринков, който е шампион в клас Ротакс Сениор на Националните картинг серии.

Четиримата ще участват в един отбор – YOUNG STARS, в 12-те часа на Хасково след 3 седмици. И тестът беше като тренировка за състезанието. Марсело, Александър и Крис направиха 3 сесии по около 20 обиколки. Борис направи дори 4 сесии по 20 обиколки – общо 80. Всички участват активно в ренталски състезания и ще се борят за призово класиране в надпреварата в Хасково.

Кристиян Иванов

Четиримата си разменяха двата картинга на Маринков – Прага и Интрепид. Така успяваха да усетят разликите между отделните машини. Накрая Маринков също завъртя 2 сесии по15 обиколки с Интрепид-а, като с него имаше проблеми със спирачките.

Момчетата останаха много доволни от изпитанията. Четиримата споделиха, че имат желание да участват в професионалните състезания, но на този етап не могат да си го позволят финансово.

Марсело Сартори

Откритият ден на картинг спорта премина по план и без инциденти. По думите на Маринков, пилотите караха много предпазливо. Сутринта по трасето е имало кал, прах и вода по цялата писта в резултат от бурята в Хасково от предишния ден. Но обслужващият персонал на пистата много бързо е взел мерки и всичко е било почистено. Така тренировките се започнали навреме.