Сартори, Садик и Кирил Стоянов караха в Открития ден на спорта в Кюстендил

Сартори, Садик и Кирил Стоянов караха в Открития ден на спорта в Кюстендил

Марсело Сартори, Онур Садик и Кирил Стоянов бяха новите за професионалния картинг пилоти, които взеха участие в Открития ден на спорта, който беше организиран от Любомир Маринков и екипа на Никола Цолов на пистата Пауталия в Кюстендил миналия уикенд.

Марсело, който е от Бразилия, и е добре познат на картинг обществеността у нас с участието си в шампионата на Sofia Karting Ring, кара в събота до обяд машината Прага в клас Ротакс Макс на Любомир Маринков.

Именно с нея Сартори (на видеото долу) той ще участва и на Открития кръг за Купата на Кюстендил в края на тази седмица, като на тестовете в събота се представи много силно. Маринков няма да се състезава, а ще бъде механик. Участие ще вземе синът му Венци, който се справи с болките си в ребрата и направи успешни тестове в Кюстендил.

Онур кара в събота цял ден, като за него това беше втори тест след този в Хасково преди месец. Този път пилотът от с. Плъстина, община Омуртаг не впечатли с представянето си и не показа нивото от Хасково. Пистата му стори трудна, и не всеки път изпълняваше инструкциите на Маринков.

Кирил Стоянов кара в неделя с машината Прага на Любо. Пилотът от Варна се представи много добре и навъртя над 100 обиколки, показвайки сериозен напредък.

В двата дни на Пауталия тестове правиха и пилоти от класовете Мини и Мини Бг, сред които бяха Снежана Илиева, Андрей Георгиев и Ивон Симеонова.

Кирил Стоянов с Любо Маринков и механика Виктор Алексов