Савов и Гьошев водиха здрави битки в 4-ия кръг от CEE Rotax Max Challenge

Савов и Гьошев водиха здрави битки в 4-ия кръг от CEE Rotax Max Challenge

Люсиян Савов и Калоян Гьошев участваха в 4-ия кръг от шампионата по картинг на Централна и Източна Европа (CEE Rotax Max Challenge) на пистата в Брук, Австрия. При много сериозна конкуренция нашите състезатели показаха добра скорост.

Савов взе участие в клас Rotax Senior, като пилотите бяха общо 19. По време на тренировките той показа много добра скорост на мокро. После обаче за същинските сесии случи на по-лош мотор (двигателите се определят чрез жребий), който видимо изоставаше като скорост от тези на конкурентите.

Така Люси губеше много време в първата бърза част от пистата. Освен това екипът му по-трудно намери правилните настройки на сухо в същинските състезания заради дъжда в тренировките. Затова Савов трябваше да се бори с пилотите в дъното, като все пак се пребори да не е последен в крайното класиране.

Люсиян Савов

„Състезанието беше повече с учебна цел, като се надяваме да отидем отново на тази писта и да сме по-подготвени“, коментира механикът на Люси и негов баща Йордан Савов.

Другият наш представител Калоян Гьошев се състезава в клас Rotax MicroMax. Той кара отлично на мокро в тренировките, а след това записа много добро 10-о време в квалификацията, а във второто състезание дори стана 9-и. В последната 3-а надпревара беше ударен отзад и загуби позиции, като завърши 12-и. В общото класиране Калоян е 13-и.

„Много неща можем да подобряваме, но бяхме по-конкурентни, каза неговият баща и механик Петър Гьошев. – Искаме по-челно класиране, но за мен по-важни са времената. Той върви с основаната група, от което съм доволен, но още няма как да се бори с лидерите. Те карат много повече на специфична писта с много труден сектор, в който губихме най-много. Но ние имахме предимство в друга част на трасето.“

Калоян Гьошев