Серафимов, Баневски и Хаджийски на полпозишън в Плевен

Серафимов, Баневски и Хаджийски на полпозишън в Плевен

Юлиян Серафимов, Марк Баневски и Томи Хаджийски ще стартират от първа позиция съответно в класовете KZ, Formula и Mini във втория кръг от шампионата на Картинг Клуб Плевен – Мир и дружба възраждането.

Серафимов вчера имаше проблеми с мотора и шасито, като днес кара с тренировъчното и друг двигател. Въпреки това успя да постигна най-добро време и да изпревари Давид Павлов с 0.203 сек. Трети остана Кирил Димитров. Шампионът в Националните картинг серии Любомир Гърков се нареди 5-и. Той имаше проблеми с шасито.

В този клас пилотите бяха разделени на 2 групи. В първата попаднаха 6 от по-бързите пилоти. А във втората 4 от по-бавните. Във втората най-добро време постигна Георги Пенков. Той не бе карал от 1 година в състезание, но се представи много добре и остана доволен от показаното. Пенков обясни, че има още работа по машината си и може да извади още скорост.

В клас Formula Баневски, който е местен пилот, изпревари втория Радослав Кобуров с половин секунда. За последния обаче това е отлично представяне в първото му същинско състезание по картинг. Досега той беше правил тестове само в Хасково и не познаваше пистата. Трети в класа е Габи Пецов.

В Mini Томи Хаджийски изпревари с 0.174 сек Юлиян Димитров, който за първи път кара на пистата в Плевен. Юли е от водещите пилоти в Националните картинг серии. Той свикна много бързо с трасето. Механик му беше споменатият горе Георги Пенков, който остана много доволен от показаното от неговия пилот.

За първи път в Плевен кара и Снежана Илиева, която постигна 5-о време. Тя имаше проблем с бензиновата помпа и това й коства време. И в тази категория имаше разделяне на пилотите. Първите 7 бяха в група A, а останалите 5 в Б. Най-бърза във втората беше Силвия Станчева.