Серафимов, Митов, Арсов и Дешков триумфираха в последния кръг, ето и кои са шампионите

Серафимов, Митов, Арсов и Дешков триумфираха в последния кръг, ето и кои са шампионите

Юлиян Серафимов, Дейвид Митов, Данислав Арсов и Алекс Дешков спечелиха състезанията своите класове KZ, Rotax Junior/Senior/No Gear Open, Mini и Mini BG от 6-ия и последен кръг от Националните картинг серии в Кюстендил. Надпреварите се проведоха при отлични условия – слънчево и доста топло време. А то предразположи към интересни битки.

В KZ Серафимов стартира 4-и в първия манш след техническите си проблеми вчера. Още до края на първата обиколка обаче Горчо излезе начело. До финала той натрупа над 8 сек пред стартиралия първи Любомир Гърков. Трети завърши Александър Гълъбов.

Във второто състезание Серафимов нямаше никакви трудности и спечели с голям аванс пред Гърков. Подиумът отново допълни Гълъбов, като това е челната тройка и в общото класиране за кръга. С победата си и събраните 50 точки Серафимов е шампион за сезона в класа.

В Rotax Junior/Senior/No Gear Open Митов участва в състезание за първи път след откриващия кръг в Кюстендил през април. Въпреки това той бе най-бърз в квалификацията, в двата квалификационни манша, а и днес в двете състезания.

Втори в тях завърши Люсиян Савов, който е първи в своя клас Rotax Junior. Трети обаче и в двете състезания стана Мартин Беков, с което той спечели титлата за сезона в Junior. Митов съответно е първи в класа си No Gear Open.

И в двете състезания не завърши Радослав Кобуров, който даваше отлични времена в тренировките. В първото му падна веригата, като до този момент той бе вече на 2-а позиция след старт от дъното на решетката. А за второто по нея явно вече имаше поражения и тя се скъса.

В Mini титлата си осигури миналогодишният първенец Данислав Арсов. Пилотът на GO GRILL спечели и двата манша днес, като в първия кара отлично и изпревари всичките си съперници след старт от едва 6-а позиция. Много силно се представи и Христо Младенов, който завърши 2-и и 3-и. Така той зае 2-ото място в общото класиране за кръга, което е най-доброто му в класа. С второ място в манш номер 2, третото за кръга си Юлиян Димитров.

В Mini BG с титлата се окичи Алекс Дешков в първия си сезон у нас. Той бе най-бърз и в двете състезания днес със солиден аванс пред Стефан Стефановски. Именно македонският състезател бе основният съперник на пилота от Велико Търново за короната, но днес нямаше никакъв шанс да го доближи. Първи подиум за сезона записа Пресиян Стоянов.

Резултати от днешните състезания и класирания за кръга: