Серафимов, Томева и Хаджийски на първа позиция в Плевен

Серафимов, Томева и Хаджийски на първа позиция в Плевен

Юлиян Серафимов, Марина Томева и Томи Хаджийски ще стартират от първа позиция съответно в класовете KZ, Formula и Mini в третия кръг от шампионата на Картинг Клуб Плевен – Мир и Дружба Възраждането.

В днешната квалификация в KZ Серафимов, който е шампион в Плевен за миналата година, кара със стари гуми, но въпреки това успя да постигне най-добро време – 30.211 сек. Така той изпревари Станислав Атанасов с 0.179 сек. Трети остана шампионът в Националните серии Любомир Гърков. Пловдивчанинът изостана на 0.260 сек, като смяташе, че може да бъде още по-бърз, но в най-добрата си обиколка попадна в трафик.

 

В този клас пилотите бяха разделени на 2 групи. В първата попаднаха 5 от по-бързите пилоти. А във втората 6 от по-бавните. Във втората най-добро време постигна Лора Христова – 30.830 сек. След края на сесията се оказа, че тя е по-лека от допустимия минимум и беше дисквалифицирана.

Това е първо състезание за плевенчанката в кралския клас. Така тя става първата жена у нас в KZ. След премахване на нейното време първи в решетката ще бъде Величко Мачев, следван само на 0.010 сек от Васил Димитров. Трети е Цветан Делчев. В група А утре се очаква да кара Кирил Димитров, който днес пропусна квалификациите.

В клас Formula Томева записа 31.320 сек, като тя се състезава за първи път този сезон. Марина изпревари втория Радослав Кобуров с 0.178 сек. За последния това е отлично представяне с оглед на това, че участва едва във второто си същинско състезание по картинг. Трети е победителят от втори кръг Марк Баневски.

В Mini Хаджийски записа най-бърза обиколка за 34.410 мин и изпревари с над половин секунда Стиан Симеонов. В този клас участваха цели 4 момичета. Най-напред от тях се класира Йована Димова, която е на 3-о място в генералното класиране.

В този клас също имаше разделяне на 2 групи. Най-бърза във втората Б група беше Силвия Станчева, която е 6-а в общото класиране, публикувано долу. След нея се нареди Венцислава Ганчева.