Серафимов, Томева и Симеонов на полпозишън в Плевен

Серафимов, Томева и Симеонов на полпозишън в Плевен

Юлиян Серафимов, Марина Томева и Стиан Симеонов ще стартират от първа позиция в съответното класовете KZ, Formula и Mini в 4-ия кръг от шампионата на Картинг Клуб Плевен – Мир и Дружба Възраждането.

Шампионът Серафимов имаше технически проблеми. Първо такива се появиха в тренировъчния му мотор, а след това в спирачките на състезателната машина. Затова той постави състезателния двигател в тренировъчния карт, като не успя да направи много добри настройки.

В оспорвана битка Юлиян изпревари с 0.078 сек втория Станислав Атанасов, който кара много силно. Трети остана Кирил Димитров, на 0.450 сек от лидера. Група А в този клас допълни 4-ия Павел Драганов.

Последният и Пламен Василев използваха един и същи картинг. Василев обаче попадна в Група В, където се класира 5-и. Най-бърз в тази група бе Величко Мачев, следван от Васил Димитров.

В клас Formula най-бърза беше Марина Томева. Тя постигна време 31.803 мин след 6 обиколки, след което двигателят й блокира. Същото се случи и с Габи Пецов, но той изобщо не успя да запише бърза обиколка. Втори в тази категория се нареди Кристиан Ангелов.

В Mini най-бърз бе Стиан Симеонов, който изпревари с 0.3 сек Томи Хаджийски. Тройката допълни Крис Ганев. В тази категория участваха 4 дами. Заради по-ниско тегло от допустимото дисквалифициран беше Пламен Митрев.