Сериозна конкуренция от 7 пилоти очкава Влъчков на писта Русе

Сериозна конкуренция от 7 пилоти очкава Влъчков на писта Русе

Конкуренция от 7 пилоти очаква Иван Влъчков в серия Туринг на Писта Русе, трети кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. Надпреварата ще се състои идния уикенд, като се организира със съдействието на Русе Кар Моторспорт и Росен Даскалов.

Влъчков, който тази година се състезава за екипа на Дамасцена Алба, е шампион  в класа със своята Хонда Сивик за последните 2 години и се бори за 3-а поредна корона.

Сред конкурентите ще са ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик, Станислав Паришков с Опел Астра, Давид Будев от екипа на Влъчков Рейсинг с Хонда Сивик. Последният кара много силно в предния кръг в Хасково.

На линия ще бъдат още Димитър Драганов с Опел Астра, Светослав Ковачев с Опел Кадет, Румен Коев с Хонда Сивик и Радостин Генчев с Фолксваген Голф.

През 2017 г. Влъчков спечели състезанието в Русе, което беше втори кръг за сезона. Втори завърши Стоян Апостолов. Сега Влъчков ще се стреми към нов успех при още по-силни съперници.

Миналия уикенд Влъчков взе участие в теста на българския отбор, който планира участие в 24-те часа на Льо Ман догодина. Изпитанията се състояха на пистата Серес в Гърция, като зад волана на автомобила Sin Car R1 се сменяха Влъчков и шампионът на писта в серия Макси Константин Маршавелов.