Сериозно българско участие в Чехия

Сериозно българско участие в Чехия

Общо 4 български пилоти участваха в 3-ия кръг от шампионата по картинг на Централна и Източна Европа (CEE Rotax Max Challenge) на пистата в Тринец, Чехия. При отлична организация и много сериозна конкуренция нашите състезатели показаха добра скорост.

В Rotax Senior участва Люсиян Савов, който имаше добро темпо през целия уикенд. В квалификацията обаче най-добрата му обиколка беше анулирана и той трябваше да потегли по-назад в префинала. В него Люси завърши 13-и.

Последва 9-о място във финала, но заради хлътнал спойлер след контакт с друг пилот Савов бе наказан с 5 сек и класиран 14-и. Най-доброто му каране и класиране дойде в суперфинала, където той завърши 8-и от общо 16 пилоти.

Люсиян Савов

В Rotax Junior участва Самуил Иванов, който е към екипа на Петър Гьошев. Самуил намери своето темпо още от самото начало, но проблем бяха килограмите, защото той беше с 20 кг над минимума. Справи се много добре и не беше притеснен.

Постепенно подобряваше класирането си и в суперфинала стана 14-и. Заради теглото Самуил може да премине в по-горния клас Senior още за следващия кръг от Националния шампионат, който ще се проведе в Румъния (11-12 септември).

Самуил Иванов

В Rotax Mico Max имахме двама представители – Калоян Гьошев и Деян Дамянов. В тази категория конкуренцията беше жестока, като разликата от първия до последния бе едва 1 секунда.

Калоян се справи добре, като успяваше да се движи с основана група. Допусна грешка в суперфинала при опит за изпреварване. Спря след него, като може би повече се уплаши, като нямаше толкова поражения по картинга. Екипът му се справи добре с настройките, но имаше какво още да се желае.

Дамянов започна по-плахо но постепенно и той вдигна скоростта. Кара с голям хъс, като бързо се адаптира към пистата. Той обаче също имаше проблем с килограмите, като се оказа, че е с 12-13 кг. над минимума.

Дамянов и Гьошев