Сериозно присъствие на пилоти от KZ в Кюстендил

Сериозно присъствие на пилоти от KZ в Кюстендил

Сериозно присъствие на пилоти от клас KZ имаше миналия уикенд на пистата Пауталия в Кюстендил. Изпитания правеха Юлиян Серафимов, Цветан Илиев и Александър Гълъбов – Санде.

Тестовете отново се състояха при стриктно спазване на всички предпазни мерки за лична безопасност с оглед на спазването на разпоредбите на Министерството, свързани с пандемията от COVID-19.

Шампионът в Националните картинг серии за миналия сезон направи над 200 обиколки за два дни, като това бяха първите му тестове след дългата пауза от общо 6 месеца от миналата година насам. Серафимов кара както с резервното си шаси, така и с титулярното.

Юлиян Серафимов

С новия си мотор много добри изпитания направи и Цецо Илиев. Той кара само в неделя, но въпреки това навъртя близо 80 тура и показа много добра скорост. Компания му правеше неговата дъщеря Снежана Илиева, която този път не кара, а помагаше с каквото може.

Гълъбов също направи сериозни изпитания, като бе поработил върху двигателя си и постигаше високи скорости на правите.

Цветан Илиев

В клас Rotax Junior на пистата в събота бе Юлиян Димитров. До миналия сезон той караше в Mini, а през този преминава в по-горната категория. Юли остана много щастлив от направените изпитания.

Юлиян Димитров

В Mini на линия беше Лео Райчев. За двата дни той направи общо около 280 обиколки, като за него по думите на баща му Мартин условията са били перфектни, тъй като не е имало други пилоти от класа. Лео изпробва различни настройки.

Лео Райчев

На пистата беше и Лъчезар Илиев от София. Той е само на 7 години и има намерение да участва в състезанията с картинга на Данислав Арсов от миналия сезон в клас Mini BG.