Сериозно присъствие на пилоти от кралския клас и в Кюстендил

Сериозно присъствие на пилоти от кралския клас и в Кюстендил

Доста пилоти от кралския клас KZ се събраха в Кюстендил за тестове вчера. След като в събота на трасето бяха Иван Влъчков и Цветан Илиев, към тях в неделния ден се присъединиха Радослав Кобуров и Александър Гълъбов-Санде.

Кобуров с механик Георги Пенков постави твърди гуми Леконт и постигна най-добро време от всички – 44.4 сек. Така той свали близо 1.5 сек от предния си най-добър резултат в тестовете. Във всички сесии той кара в границите под 45 сек за обиколка, като навъртя близо 80 тура. Той отбеляза, че има още какво да се желае като представяне.

Влъчков с механик Ивелин Терзиев-Фичо навъртя над 100 обиколки, като карането му отново беше като подготовка за автомобилния шампионат на Затворен маршрут тази година. Там той ще гони нова 5-а поред титла в серия Туринг.

Цветан Илиев днес кара по-малко. Той остана доволен от дългите серии от по 20-ина обиколки, които успяваше да направи и то с добро темпо.

Цветан Илиев

На пистата се появи и първенецът в в WSK Open Cup в клас Мини 60 от миналата година Никола Цолов, който караше за поддържане на форма. През по-голямата част от деня той беше с своя картинг от клас X30 Junior. В края той тества и машините на Алекс Дешков в Mini и на Любослав Руйков в Mini BG, като със своя опит той им даде съвети и важна обратна връзка за поведението на машините.

Дешков (вляво) с Цолов и Руйков (вдясно). Зад Никола са майката на Любослав – Вангелия и неговият механик Димитър Златаров

В Mini тестваха Дешков, Лео Райчев (на снимката долу вдясно) и Снежана Илиева (долу вляво). Алекс с неговия механик Станислав Каваримов пробва много настройки, направи доста обиколки и записа най-добро време за деня от 50.2 сек.

Райчев също направи доста турове и за него изпитанията бяха ползотворни. Снежи пък кара с новия мотор TM, за да го изпробва и разработи. Съответно нейните времена бяха по-слаби. В Mini BG изпитания правиха Руйков и Лъчезар Илиев.