Шанс за тестове на мокро и в Кюстендил

Шанс за тестове на мокро и в Кюстендил

Макар и малко време, пилотите, които бяха избрали да направят тестове в Кюстендил миналия уикенд, имаха шанс да изпробват машините си и на мокро. В края на неделния ден на пистата Пауталия заваля. И на трасето със своята машина от клас X30 се появи Никола Цолов.

Той изпробва как се държи неговия карт при променливи условия. Цолов има поставени задачи от екипа му DPK, а баща ми Димитър Цолов му правеше настройките, които отборът изисква.

Никола Цолов и Люсиян Савов

В клас Rotax изпитания прави Люсиян Савов, който обаче имаше проблеми с мотора, и за първи път тази година Лора Христова с машина от Senior. Тя направи около 100 обиколки и нямаше оплаквания от болки в рамото след проблемите миналата година.

В клас KZ на линия бяха Юлиян Серафимов и Цветан Илиев. Тестовете пропусна Любомир Гърков, който преди дни е получил контузия в менискуса и се възстановява. Той се надява да бъде готов за първия кръг от Националните картинг серии, който още не е ясен като дата.

Христо Младенов

В Mini сред пилотите на линия бяха Алекс Дешков, Христо Младенов, Лео Райчев, Слави Минков и Снежана Илиева. Дешков се представи отлично, като Цолов му помагаше, като изпробва машината му и даде важни съвети. Младенов също беше много бърз и направи ползотворни тестове.

В Mini BG за поредна седмица обиколки въртеше Любослав Руйков. Той на 3 пъти постигна рекордни времена на трасето за класа и неговият треньор Станислав Каваримов остана много доволен. В същия клас в четвъртък и петък кара и едва 5-годишният Кристиян Филчев.

Екипът на Purespeed (от ляво надясно): Калин Филчев, Кристиян Филчев, Алекс Дешков, Каваримов, Димитър Златаров, Любослав Руйков, Йордан Савов Люсиян Савов и Найден Петров