Силна подкрепа за Никола Цолов след кръга от WSK

Силна подкрепа за Никола Цолов след кръга от WSK

Четвъртият кръг от шампионата WSK Euro series се проведе миналия уикенд на пистата в Адрия. Той беше изцяло нощно състезание, на което българският пилот Никола Цолов отново показа невероятна скорост.

На квалификацията Никола се класира с 2-о време в неговата група и с 6-то време от всички 84 участника в клас MINI 60. Следваха 4 квалификационни хийта, на които Цолов записа 2-о, 1-о, 27-о (след влизане в бокса заради проблем с кабел) и отново 1-о място.

Никола имаше реални шансове да влезе в топ 3 за полуфинала в събота, но за съжаление заради проблема с кабела той натрупа повече точки и бе 15-ти в общото класиране. В полуфинал А той стартира от 8-а позиция и след страхотно каране стигна до 4-о място.

Финалът бе в събота малко преди 22 часа. Цолов стартира от 7-а позиция и направи много добър старт. Още на първия завой той беше 4-ти. За съжаление на 2-ри завой той бе изблъскан жестоко от друг състезател и се преобърна с картинга, след което друг състезател е минал през рамото му поради невъзможност да спре заради високата скорост. Така състезанието за нашия талантлив пилот завърши.

Той бе откаран в болницата в Адрия, където прекара нощта под наблюдение. Резултатът от катастрофата е счупена ключица. В момента Никола се възстановява и се надява да може да вземе участие в последния кръг от италианския шампионат в края на август.

Никола Цолов: „Благодарен съм на всички мои приятели, които бяха на пистата в Адрия, както и на тези, които ми писаха с най-добри пожелания от Европа, Америка и цял свят, за съчувствието и подкрепата им.“