Силно начало на годината за Руйков в Италия

Силно начало на годината за Руйков в Италия

Силно начало на годината отбеляза Любослав Руйков. Българският пилот участва в 27-ото издание на Зимната Купа на Лонато в Италия, което се проведе миналия уикенд.

Любо се състезава в клас Mini GR3 за екипа на Team Driver с механици Станислав Каваримов и Димитър Златаров. Времето обаче бе необичайно студено за региона и тренировките в четвъртък не се състояха заради падналия сняг.

В петък трасето вече беше почистено и на „зелената“ писта без натрупан грип Руйков показа отлична скорост. Още в първата тренировка той даде 3-о време, а в следващата беше дори 2-и.

В квалификацията Любо постигна 9-о време в своята група, като бе затруднен от променливите условия – на места мокро, на други сухо . В хийтовете нашият пилот записа две страхотни класирания – едно 3-о и едно 5-о място, но 13-о място в един от другите маншове му отне възможността да се класира в топ 10.

След хийтовете Руйков бе на 14-а позиция, което означаваше 7-о място на грида в Super Heat 2. В него обаче той нямаше много скорост и шанс и изостана 11-и. Това все пак бе напълно достатъчно да се класира за големия финал, в който стартира 16-и.

Тази позиция обаче означаваше старт от лошата страна на пистата, от която почти винаги се губят позиции. Така Руйков изостана до 19-о място, а след това успя да навакса 2 места и след дисквалификация на пилот пред него бе класиран 16-и.

Следващите 2 уикенда Руйков и екипът му отново ще са на пистата в Лонато за участие в първите кръгове от WSK за сезона.