Силно представяне за българските пилоти на световните серии по картинг

Силно представяне за българските пилоти на световните серии по картинг

Силно представяне направиха българските пилоти на световните серии по картинг SWS, които ще се проведоха в италианския град Линяно миналия уикенд.

В 12-часовата Endurance надпревара, представителите ни бяха 4-има. Името на отбора бе GLS, съставено от първите букви от имената на трима от пилотите – Георги Ванков, Любомир Гърков и Симеон Юруков. Към тях в последствие се присъедини и много опитният Марио Динолов.

В квалификацията екипът се класира 14-и, което беше много добро като представяне. В състезанието за нашия тим първи кара Марио Динолов, който направи много добър старт. Той кара 2 часа, като предварителната стратегията беше 2 часа и половина, но започва да му свършва бензина.

За втория стинт зад волана седна Георги Ванков, който кара 1 часа и половина, след което започна да вали. В този период в екипа решиха да направят по-голямата част от задължителните 12 спирания в бокса, тъй като при тези условия се губеше по-малко време.

В същото време се и стъмни. В дъжда караше основно Гърков, който има опит при такива условия и е по-тежък спрямо другите, което на мокро минимизира загубите от теглото. Любо кара над 3 часа, без да спира все на мокро, като в края на стинта му започна да изсъхва. Той направи голям прогрес и тимът се изкачи от 32-о място до позиция в топ 10.

4-и кара Симеон Юруков в продължение на 2 часа, след което Марио отново пое управлението. Следваше Георги, който обаче не случи на хубав картинг (между машините имаше до около 1 секунда разлика), а Симеон довърши състезанието, като и той нямаше късмет да случи на добра техника. Това коства загуба на позиции в края, като екипът завърши на 23-о място от 40 екипажа, което е успех за отбора.

В клас Junior Делян Мишинков за трети пореден път участва на световните финали. Той стана 8-и първия манш, 3-и във втория, в третия тръгна 6-и, но го удариха и изостана последен. След това навакса до 16-ото място.