София Картинг Ринг с обновена конфигурация

София Картинг Ринг с обновена конфигурация

По случай своя 5-и рожден ден най-голямата закрита картинг писта на Балканите – София Картинг Ринг, изненада своите посетители с нова конфигурация. Тя е достъпна от началото на този месец.

Всеки има възможност да тества своите способности, като от старта до финала ще трябва да се преодолеят 646 метра дължина с 18 завоя. Те са с 2 повече спрямо предишния вариант.

Шест от завоите след старта на обиколката са напълно променени, като с новия дизайн се изискват умения за поддържане на висока скорост в поредица от завои и къси прави. Степента на сигурност е сред приоритетите за София Картинг Ринг и затова ще се погрижат новите висококачествени ограждения и специална настилка, гарантираща възможно най-добро сцепление.

Това е трета промяна на конфигурацията на трасето за 5-те години, откакто София Картинг Ринг отвори врати и се превърна в любимо място за забавление на малки и големи почитатели на картинг спорта.

Освен търсещите забавление и адреналин, новата конфигурация ще бъде използвана за многобройните надпревари и шампионати, които се провеждат на пистата. А те са Спринтов шампионат, чийто нов сезон започна миналата неделя, Ендуранс шампионат и Картинг училище за шампиони.

Многото различни треактории и начини на преминаване ще позволят повече изпреварвания и атракция за зрителите. Промяната ще помогне и в обучението на най–малките пилоти участващи в картинг училището. По-голямата дължина и трите завоя в повече, покачиха най-добрите времена с над 3 секунди.

През февруари тази година, в търсене на най-тясната връзка между любителско и професионално изживяване, София Картинг Ринг представи и най-новите членове на семейството си, а именно новия модел картинги CRG.

Завой номер 6 от обновената конфигурация