София Картинг Ринг с обновена конфигурация

София Картинг Ринг с обновена конфигурация

Най-голямата модерна и закрита картинг писта в София отвори врати днес с ново обновено трасе. Пистата е с променена конфигурация в своя край и е станала по-дълга – от 620 на 630 метра. Завоите вече са с един повече –  16. В новата конфигурация е включена интересна комбинация от три завоя във финалната част с възможност за изпреварвания и различни треактории. За нивото на сигурността ще се грижат висококачествени ограждения и специална настилка, гарантираща най-доброто сцепление.

За да се отбележи откриването на новото трасе, бе организирано и състезание за журналисти. След кратка квалификация се проведе и надпревара с продължителност 10 минути. Най-бърз в сесията за място и в самото състезание бе фотографът Христо Петров. Той остави на 9.204 сек зад себе си Веско Вълчев от Дарик радио. Трети се нареди Иван Монев от Topgear. Представителят на karting.bg и ClubS1 Асен Стоянов завърши 5-и от общо 11 участници. Петров направи и най-бързата обиколка в състезанието – 50.490 сек.

„Две години след откриването на един от най-модерните и големи закрити атракциони в Столичен мол е време за нова конфигурация на пистата, която да даде възможност на посетителите за нови преживявания. На територията на картинг пистата бяха проведени редица спортни мероприятия, сред които два шампионата, съвместни благотворителни инициативи с Holiday Heroes и др. Не на последно място, София Картинг Ринг бе и локация за заснемане на много български и чуждестранни продукции“, сподели Николай Върбицалиев, управител на София Картинг Ринг.

В момента се провежда индивидуален любителски шампионат със съдействието на Schell Helix, в който взимат участие рекорден брой пилоти не само за България, но и за международните серии SWS, като голямата награда ще бъде посещение на кръг от Формула 1 за Гран при на Италия на митичната писта Монца. Друго важно събитие, което се провежда на трасето, е Академията за млади пилоти към БФКС, в която участват над 100 деца, които впоследствие ще продължат своя път към професионалния спорт.