Солидно българско участие в Букурещ и днес

Солидно българско участие в Букурещ и днес

Доста български пилоти участваха и днес в последния ден на състезанието за Купата на Румъния по картинг, което се проведе на пистата AMCKART в Букурещ. Надпреварата отбеляза началното на активния сезон в северната ни съседка.

В кралския клас KZ имахме двама представители – Любомир Гърков и Христо Искилиев. Във финала днес Любо стартира 8-и и завърши 8-и, а Искилиев напредна с 2 места спрямо стартовата позиция и финишира 9-и.

В OKJ Кристиян Димитров не завърши след инцидент веднага след старта, а другият наш представител в категорията Слави Минков не стартира изобщо.

Мартин Беков

В Rotax Senior убедителна победа записа Мартин Беков, който се представи най-добре от всички наши пилоти. Той е шампион на Румъния в този клас за миналия сезон, а днес победи с аванс от близо 4 сек пред втория.

Първото си състезание в професионалния спорт и първо в чужбина направи Цветелин Цонев, който бе единственият наш пилот в Rotax Junior. Пилотът от Търговище стартира 7-и и финишира 6-и, а след наказание на пилот пред него бе класиран 5-и.

Цветелин Цонев

Най-много наши представители имаше в категория Mini 60 – Виктория Янкова и Силвия Станчева, Георги Илиев и Виктор Тодоров. Илиев се справи най-добре и завърши 7-и след старт от 8-о място. Станчева финишира след него, но бе наказана с 10 сек за предизвикан инцидент и остана 11-а. Янкова също след санкция остана 12-а, а Тодоров не завърши.

В клас PUFO, който е еквивалент на Mini BG, Мартина Бонева стартира 6-а и финишира 6-а, но заради наказание от 3 сек за хлътнал спойлер остана 7-а.

Виктория Янкова