Стартови решетки за утрешните състезания на Серес в Гърция

Стартови решетки за утрешните състезания на Серес в Гърция

Днес на пистата Серес в Гърция се състояха квалификациите и хийтовете от втория кръг на националния шампионат по картинг на БФК-НКС. Участие в състезанието, организирано от клуб Хидролифт, вземат 64 пилоти от България, Гърция и Северна Македония.

За разлика от петъчния ден, днес времето бе топло и предимно слънчево. Първи утре в състезание 1 за българския шампионат в клас KZ ще потегли Любомир Гърков. Пловдивчанинът бе най-бърз в квалификацията, като в тази категория нямаше хийт. Втори с половин секунда изоставане ще потегли Христо Искилиев, следван от Петър и Цветан Делчеви.

В клас DD2, където нямаше български представители, първи в първото за деня състезание ще потегли Кристос Оиконому, следван от Араванис Кастиниера-гиоргос и Димитрис Зервос.

В категория Rotax Senior първи утре ще потегли гръцкият пилот Гиоргос Кафантарис, пред Йоанис Димос. От българските пилоти Илиан Янков финишира 3-и. Той стартира 4-и и в хода на хийта се придвижи с едно място напред. След финала обаче той бе дисквалифициран заради използване на непозволена електроника.

В същия клас от българските пилоти Калоян Генов се нареди 7-и, следван от Максим Скендеров и Пламен Балчев, на 8-о и 9-о място в общото подреждане. Едва 10-и остана миналогодишният шампион в категорията у нас – Самуил Иванов.

В Rotax Junior първи утре ще потегли каращият у нас Максим Дремин. Той финишира 2-и, но първият пилот – Николаос Карагианис, получи 3 секунди наказание за настъпване на бялата линия и бе класиран 2-и. Пети се класира Радослав Воденичаров и ще потегли от тази позиция, а 2 места зад него ще е Петър Шингов.

Борис Михайлов бе декласиран заради обърнати гуми , а Христо Младенов не завърши, след като имаше инцидент с друг наш пилот – Габриел Александров. Така утре Михайлов ще потегли предпоследен 22-и, а Младенов 21-и.

В категория Minimax Калоян Балабанов ще е втори на грида утре след оспорвана битка днес. В последната обиколка той успя да изпревари борещите се пред него двама гръцки пилоти. Първи ще потегли Георгиос Анагностопулос. Шести се нареди Милен Бахчеванов.

При най-малките в Micromax победител в хийтна днес и първи в решетката в неделя е Никола Рангелов. Плътно зад него бе Стелиян Господинов, който финишира 2-и, но наказание го прати 6-и на старта утре.

Пълните стартови решетки можете да видите долу:

Програма за неделния ден: