Страхотен финал и пето място за Ивон Симеонова на Льо Ман

Страхотен финал и пето място за Ивон Симеонова на Льо Ман

Ивон Симеонова се класира на 5-о място в много престижното състезание Rotax Max Challenge International Trophy. Надпреварата се проведе на бързата, но в същото време технична писта Льо Ман във Франция и бе като световно първенство с участието на 30 пилоти от цял свят.

Българското момиче кара в клас MiniMax при много силна конкуренция. В тренировките тя бе почти неизменно в топ 3, но в квалификацията (продължила 6 минути) отново нямаше шанс. Тя попадна в трафик и завърши са едва 15-о време

В първия хийт Ивон стартира 15-а и завърши 8-а. Във втория отново от 15-о място тя бе достигнала до 4-о място, но при атака на 3-ия се стигна до инцидент. Така Симеонова изостана много назад. В последния 3-и хийт съперник я връхлетя отзад докато бе 6-а и след удара тя финишира едва 29-а.

Ивон обаче не се отчая и продължи в типичния си борбен стил. В полуфинала тя стана 19-а след потегляне от 23-а позиция. Истинското шоу тя направи във финала, когато потегли 19-а. След множество изпреварвания тя стигна до 5-ото място, а ако имаше още 1-2 обиколки можеше да стане и 3-а.

Механик в това състезание на Ивон бе отново опитният италианец Милан. През идния месец август Симеонова няма да има официални състезания.