Страхотно каране на Ивон Симеонова в последния кръг в Словения

Страхотно каране на Ивон Симеонова в последния кръг в Словения

Ивон Симеонова направи страхотно каране в последния кръг от австрийския шампионат RMC и кръг от CEZ (Central Europe Zone), който се проведе миналия уикенд в Птуй, Словения. Тя се състезава в клас Rotax Micro Max.

За това състезание конкуренцията беше изключително силна, тъй като имаше много пилоти – 20 от различни страни – словенци, сърби, австрийци. Освен това всички караха много настървено, тъй като с това състезание се решаваха титлите.

В квалификацията Симеонова даде четвърто време от всички и второ за австрийския шампионат, като първите 4 се събраха в стотни. Това само повтърди изключително оспорваното състезание.

В първото състезание Ивон стартира добре, но във входа на надпреварата 2-ия и 3-ия пред нея се закачиха. Беше показан жълт флаг, а тя вече бе набрала скорост и мина покрай единия от тях. Затова получи наказание за изпреварване при жълти знамена и бе класирана 12-а сред всички.

Това я амбицира изключително много. Във втория манш от 12-о място тя стигна до 4-о място в общото подреждане и 2-о за шампионата на Австрия, като в дадени моменти изпреварваше по двама пилоти на един завой.

В последното 3-о състезание прогресът на момичето от Велико Търново продължи и от 4-а на грида, тя стана 2-а в общото класиране и 2-а за австрийския шампионат.

Това й отреди 2-о място в общото класиране за кръга за RMC и 5-о за CEZ, като нейният баща и механик Иво Симеонов остана много доволен. За сезона още няма публикувано крайно класиране за двата шампионата.