Технически проблеми попречиха на Ивон Симеонова в Австрия

Технически проблеми попречиха на Ивон Симеонова в Австрия

Технически проблеми попречиха на Ивон Симеонова да запише по-добри класирания във втория кръг от шампионата на Австрия по картинг – Rotax Max Challenge (RMC).

Състезанието беше в Рехниц. Там пистата е с много завои и две прави, и е коренно различна от тази Жезоло, където беше първият кръг. По правилник моторите се раздават на пилотите чрез жребий. С двигателя на Ивон обаче имаше проблеми и той не работеше нормално.

Други пилоти също имаха такива и смениха двигателите. При някои нещата се оправиха, при други станаха по-зле. Затова бащата на Ивон – Иво, реши да не сменя агрегата. Представителят на Ротакс също не може да даде обяснение на какво се дължат проблемите.

В квалификацията Ивон записа 7-о време. В първия манш обаче й падна зегерката на иглата на карбуратора, но все пак тя завърши 5-а. Във втория след корекция на настройката на мотора от Ротакс, двигателят загуби още мощност и Симеоновоа остана 6-а. С 5-о място в последния 3-и манш българската състезателка се нареди 5-о в общото подреждане за кръга.

И в 3-те манша Ивон направи перфектни стартове. За централната европейска зона тя беше класирана 6-а.