Тестове на новите електрически картинги ще се състоят следващия месец

Тестове на новите електрически картинги ще се състоят следващия месец

На 11 април българската компания Кинетик Картс ще проведе предсезонни тестове на новите си електрически картинги, съобщава pitlane.tv. Това ще се случи само няколко месеца преди началото на първият български електрически картинг шампионат Kinetik E-Series.

Събитието ще се проведе на картинг пистата в град Кюстендил, чиято дълга парава и комбинации от завои я правят идеалното място, на което пилотите да тестват поведението и мощността на машините. Кинетик Картс ще осигурят екип от инженери и механици, участвали в разработката и производството на картингите, които ще са на пълно разположение на участниците в теста.

Главният тестов пилот на Кинетик Картс Павел Лефтеров също ще вземе участие в събитието. Той ще сподели своя опит в управлението на електрически картинги и ще дава обртна връзка на участниците, като по този начин те ще извлекат максимума от всяка сесия.

Всеки проявяващ желание да изпробва състезателните електрически картинги на Кинетик Картс, може да се запише за участие на сайта на Kinetik E-Series – www.kinetik-e.com срещу таксата от €250. При последвала регистрация за участие в шампионата, сумата ще бъде приспадната от таксата правоучастие.

Малкият екип от млади и талантливи инженери на Кинетик Картс бързо успява да реализира идеите си от скици в работещи прототипи, благодарение на различни технологични решения. Наборът от технологии, с които екипът си служи включва 3D сканиране и принтиране, параметрично моделиране, самостоятелно разработена електроника и софтуер, виртуална (VR) и добавена реалност (AR) и други.