Тимът на DRGM спечели 12-те часа на България

Тимът на DRGM спечели 12-те часа на България

В оспорвана 12 часова надпревара, отборът на DRGM, спечели първото отборно картинг състезание за издръжливост от типа „24 часа на Льо Ман – Еко 12 часа на България.

То беше организирано от Николай Върбицалиев и се проведе в неделя на пистата Пауталия в Кюстендил. Надпреварата стартира от 11 часа и завърши в 23 часа на осветление.

Димитър Гайдов, Алекс Джулиан, Матео Бурци и Грегори Морин, който е шампион по картинг на Sodi , мериха сили с още 27 отбора от България и чужбина.

На призовата стълбичка второто място зае ATR team Brask, в който се състезаваха Витантонио Луици – бивш пилот от Формула 1, Колин Браун – световен шампион по картинг, победил Люис Хамилтън за титлата, както и Фабио Полевски и Алесио Печини.

Белгиският отбор La dream team, в който се състезава четирикратният световен шампион на Соди Кевин Капрас, зае почетното трето място на Еко 12 часа на България.

В гордост за всички сънародници се превърна изцяло българският отбор на Пловдив рейсинг, които се класираха на четвърто място. Еко 12 часа на България бeше първото по рода си събитие у нас, в което взеха участие 110 пилоти от 11 нации, разпределени в 28 отбора.