Трима български пилоти на Европейското в Германия

Трима български пилоти на Европейското в Германия

Трима български пилоти ще участват на първенството за Европейската купа по картинг в Ротакс- Rotax MAX Challenge Euro Trophy 2018, което ще се проведе в следващите 3 дни във Вакерсдорф, Германия.

Това са Лора Христова в клас Ротакс Макс, както и Дейвид Митов и Люсиян Савов в Ротакс Джуниър. Това ще е 4-и последен кръг от шампионата, като участие ще вземат над 100 пилоти във всичките 4 класове – Ротакс Макс, Ротакс Джуниър, DD2 и DDM.

За всички наши пилоти това е първо участие в състезание от подобен ранг. Затова няма да бъдат гонени определени класирания, а целта е да се види какво е нивото на българските пилоти спрямо най-добрите европейските и състезатели.

Днес и тримата направиха свободни тренировки, в които времена не бяха засичани. Савов определи трасето като едновременно бързо и технично с много сцепление, което води до малко износване на гумите.

В следващите 3 дни престоят квалификациите, състезателните серии и финалите, които ще са 2 във всеки клас и ще са в неделя. Резултати на живо ще можете да следите на:

https://www.motorsport-events.se/rotaxeurotrophy/

Пълен списък на участниците