Трима наши пилоти участваха в първия кръг на CEE Rotax Max Challenge

Трима наши пилоти участваха в първия кръг на CEE Rotax Max Challenge

Трима наши пилоти участваха в първия кръг от шампионата на CEE Rotax Max Challenge, който се проведе миналия уикенд в Йезоло, Италия. Това бяха Самуил Иванов в Rotax Senior, Ивон Симеонова в Rotax Junior и Калоян Гьошев в Rotax MiniMax

Самуил отново имаше проблеми с мотора на квалификацията, което му попречи да се класира по-напред. В неделя на първия манш стартира 32-и, като стигна до 25 място.

Във втория манш стартира 25-и, но при удар загуби доста позиции. В третия стартира 30-и и след първата обиколка беше напреднал до 20-о място, но имаше нов удар, който го извади от пистата. До финала Иванов навакса до 23-а позиция.

Самуил Иванов

Ивон Симеонова в новия за нея клас Junior имаше скорост през целия уикенд, но не и шанс. В квалификацията попадна в трафик и остана 15-а. В първото състезание беше ударена и изостана последна, за да бъде класирана в крайна сметка 21-а.

Във втория българското момиче напредна до 9-о място, но отново бе изблъскана и този път дори не успя да завърши. В суперфинала също бе замесена в инцидент още след старта и не финишира.

Ивон Симеонова

Гьошев в MiniMax се нареди 12-и в квалификацията. В префинала напредна до 7-о място, но 5 сек наказание за спойлер го върна 10-и. Във финала завърши 13-и, като загуби доста места в началото.

Най-доброто си класиране Калоян направи в суперфинала – 4-и. Той спечели 4 позиции в последните 5 обиколки и така успя да събере 96 точки и да се нареди 8-и в крайното класиране за кръга.

Калоян Гьошев