Трима нови в картинг училището на Маринков

Трима нови в картинг училището на Маринков

Миналата неделя в Кюстендил на пистата Пауталия картинг училището на Любомир Маринков – RS KART отново отвори врати за нови попълнения. Сред тях беше и най-младия участник – Милен Бахчеванов (на снимката вляво с Калоян Генов). Той е на 8 години, от Костенец.

Милен до сега не беше сядал в картинг, но от съвсем малък проявява интерес към автомобилите. „Не спира да говори за картингa и отново иска да кара“- сподели баща му Владимир Бахчеванов, който пък е бил механик на автомобилния пилот Георги Гераджиев-младши.

Мартин Издимирски беше вторият участник в Открития ден на картинг училището. Още от първата обиколка пролича, че Мартин има богат опит в картинга. Той е учил в САЩ, където е карал картинг от класовете Rotax Senior и OK. Там е участвал редовно в техните регионални състезания и се е представял много добре в челната тройка.

Маринков с Издимирски

Издимирски е на 27 години от София. Мартин вече живее и работи в България. Влечението му и тръпката към картинга явно отново се връща (на видеото долу), защото има желание да направи още няколко тренировки. Ако постигне добри резултати, не е изключено да вземе участие в последното състезание от сезона у нас.

Мартин Димитров беше третият участник в открития ден на картинг училището. Мартин е на 29 години от Перник. По картинг спорта се запалва миналата година и скача директно в най- дълбоките води, като закупува картинг от кралския клас KZ. Преди това беше карал само ренталски картинги няколко пъти.

С KZ започна редовно да тренира на пистата в Кюстендил, но необходимоста от висок бюджет за поддръжката на тази машина го принуждава да се раздели с нея. „Ротакс-а е много по-лек за управление и не е така рязък, както KZ. Не се налага да се бориш с машината, както и липсата на скорости, също улеснява много карането“- сподели Мартин след като направи две пълни сесии по 20 обиколки.

Маринков с Мартин Димитров

На пистата тестове правеше и Калоян Генов, пилот също на картинг клуб – RS KART. Той прави много успешен първи състезателен сезон в клас Rotax Junior, като въртеше обиколки през целия ден.