Труден ден за българските пилоти на Rotax MAX Challenge Euro Trophy

Труден ден за българските пилоти на Rotax MAX Challenge Euro Trophy

Труден ден имаха българските пилоти в съботния ден на първенството за Европейската купа по картинг в Ротакс – Rotax MAX Challenge Euro Trophy, което се провежда във Вакерсдорф, Германия този уикенд.

В клас Ротакс Джуниър, в който участват Дейвид Митов и Люсиян Савов, се състезаваха общо 30 пилоти. Конкуренцията бе изключително силна, като първите 28 се събраха в по-малко от 1 секунда на квалификацията. Именно 28-о време записа Дейвид, а Люси бе 30-и.

В 2-те състезателни манша, където пилотите са разделени на 3 групи по 20 пилоти, Митов отбеляза прогрес. Той завърши 17-и от 20 в първия и 13-и във втория. С общо 30 наказателни точки той се нареди 24-и на стартовата решетка за утре.

Савов финишира 19-и в първия, но във втория бе ударен от съперник и не стигна до финала. Така той събра 39 наказателни точки и ще потегли последен 30-и. Според екипа му той има потенциала и скоростта да се придвижи напред в колоната утре в състезанията

В клас Ротакс Сениор третата наша участничка за уикенда Лора Христова също трябваше да се бори с много силни съперници. В нейната категория пилотите бяха общо 33, като в квалификацията тя остана последна, въпреки че изостана на 1.2 секунди от водача.

В квалификационните маншове пилотите бяха разделени на 3 групи 22. В първи плевенчанката кара добре и стана 18-а, а във втория 19-а. Така тя събра 37 наказателни пункта и ще стартира 31-а.

Утре предстоят състезателните серии „втори шанс“ и 2-та финала във всеки клас, като резултатите може да следите на живо от 10:50 българско време на: https://www.motorsport-events.se/rotaxeurotrophy/