Труден уикенд за Любослав Руйков в Сарно

Труден уикенд за Любослав Руйков в Сарно

Любослав Руйков достигна до полуфиналите в третия кръг на WSK Super Master Series, който се проведе миналия уикенд на Сарно. Българският пилот имаше труден уикенд, изпълнен с много емоции.

Всичко започна още от четвъртък, когато в неговия клас стана сериозна катастрофа. Едно от децата излетя от пистата и бе ударено с над 100 км/ч от друго. За щастие и двете се отърваха без сериозни контузии.

Инцидентът обаче бе доста страховит и това се отрази негативно на Руйков, който се уплаши от случилото се и в следващите 2 дни не беше на ниво. Това бе забелязано и от неговия треньор Станислав Каваримов и майка му Вангелия Васева.

Руйков и Каваримов

В квалификацията Руйков, който се състезава за екипа на Ward Racing, даде едва 61-о време от 78 пилоти, като не успя да кара зад друг пилот и да се възползва от въздушната струя.

В хийтовете също не показа скорост, но след тях все пак успя да се класира за полуфиналите. Той участва в полуфинал B. След по-слаб старт, след това той направи най-доброто си каране и напредна с цели 8 позиции, за да завърши 26-и.

Това в крайна сметка не беше достатъчно за класиране за финала, за който продължиха първите 17 от всеки префинал. Следващото състезание на Руйков ще бъде на Лонато от 7 до 11 април в първия кръг от WSK Euro Serries.

Любо направи силно каране в полуфинала в неделя