Трудно начало за Алекс Дешков в WSK сериите

Трудно начало за Алекс Дешков в WSK сериите

Алекс Дешков взе участие в първия кръг на Евро сериите на WSK, който се проведе в Лонато миналия уикенд. Българският пилот се състезава в клас OK Junior, като надпреварата в Италия беше трудна за него.

Възрастта, физиката му,както и липсата на опит в състезания на световно ниво,си оказаха влияние. Петъчният ден не беше добър за него, като в квалификациите не успя да си намери подходящо място на пистата и да постигне добро време в рамките на дадените 4 минути.В двата хийта нямаше добра скорост и беше съответно 16-и и 21-и.

В събота Дешков вече беше в по-добра кондиция и се представи добре..В първия хийт при изпреварване на обратен завой и контакт с друг състезател получи сериозна техническа повреда и едва се добра до финала.

Във втория елиминационен хийт,точно когато направи най добрия си старт и беше със 7 позиции напред, при битка с друг състезател излезе в тревата Това отпадане му коства участието в полуфинала макар, че на последния пети хийт направи най-доброто си каране,като поддържаше добро темпо и имаше скорост.

Въпреки недобрата 72-а позиция в крайното класиране, отборът му DPK Racing е доволен от напредъка и позитивно настроен за неговото бъдеще в този клас.