Успех за Арам Агопян на Haskovo Open

Успех за Арам Агопян на Haskovo Open

На 17 юли се проведе състезанието по картинг Haskovo Open. То се проведе с с 270 кубикови машини, като този път бе предимно регионално и не бе обвързано с SWS точки.

Идеята на организаторите е с такива надпревари да се дава място за развитие на пилоти, които искат да се развиват и в бъдеще да се пуснат в състезания. Затова и името бе Haskovo Open – отворено за всеки да вземе участие.

Регламентът бе следният. Първо квалификация, състояща се от 3 обиколки. Първа – загряваща, втора за време и трета за прибиране. В духа на спринтовото състезание от Формула 1 на Силвърстон, тук се присъждаха точки. 3 точки за най-бързия в квалификацията, 2 за втория и 1 за третия.

Следваха две състезания по 10 обиколки в права и обратна посока на пистата. Стартовата решетка за състезание 2 се определи по реда на финиширане в състезание 1. Точките се присъдиха за финиширалите на позиции от 1 до 10. Като първият получава 25, втория 18, третия 15 и т.н.

В крайното класиране първи стана Арам Агопян с победи в квалификацията и двете състезания. Втори стана Онур Беке и трети Меджун Али.