Успехи за Диян Костадинов и Виктор Николов във Варна

Успехи за Диян Костадинов и Виктор Николов във Варна

Много битки и емоции предложи вторият кръг от Летния любителски шампионат на Картинг писта Варна. Състезанието се състоя миналата неделя (18 април), като пилотите се състезаваха в 2 категории. Общо 16 пилота взеха участие в клас Sprint. Надпреварата беше изключително оспорвана, с много изпреварвания и обрати.

С постоянно пилотиране и общо 5 спечелени позиции Антоан Ангелов стана трети с 33 точки. Петер Мюлер направи лоша квалификация и стартира във финал Б, но след първо място там и отново първа позиция във Супер Финал А, и общо 12 спечелени позиции се добра до втората позиция с 35 т. (записан в класирането като V. Vendetta).

Подиумът в клас Sprint

Диян Костадинов беше с 10 допълнителни килограма, заради победата му в първия кръг, но въпреки това записа едно 2-о и едно 3-о място. Той направи най-бърза обиколка в състезанието, което добави към резултата му 3 решаващи точки достатъчни, за да се качи най-високо на почетната стълбичка с 36 точки.

В клас Junior взеха участие 6 деца. Малките пилоти трябва да бъдат поздравени за невероятно оспорваното състезание, в което всяка обиколка позициите се разменяха по няколко пъти. Битката беше много спортсменска.

Почетната стълбичка в Junior

С две първи позиции и най-добра обиколка победител стана Виктор Николов. Много силно каране направи и Стефан Марудов. В суперфинала той завърши 2-и, като успя да удържи трима по-бързи пилоти зад него – Кристиян Иванов, Шингов и Цонев. Четиримата завършиха в пакет в рамките на 0.3 сек.

Трети в общото класиране стана Цветелин Цонев. Той получи наказание от 5 сек във финала заради инцидент с Марудов. Следващият кръг от шампионата ще се проведе на 9 май.

Класирания: