Успехи за Юруков и Николов в 3-ия кръг на Лаута

Успехи за Юруков и Николов в 3-ия кръг на Лаута

На 18 декември се проведе 3-ият кръг от Зимния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. Студа, мократа писта и снежното време не спряха пилотите да премерят сили и да се борят за място на почетната стълбичка, защото за тях това е адреналин и много емоции.

Какот обикновено, състезателите бяха разделени на 2 групи – под 14 г. (клас Junior) и над 14 г. (клас Sprint). 12 пилоти взеха участие в клас Sprint Cup, където борбата беше много оспорвана, а пилотите бяха разделени в 2 групи.

В едната победител стана Макси Колев, следван от Делян Мишинков, който изгуби много време в началото, след като пред него Любомир Гърков се завъртя. Трети стана Атанас Милинич.

Подиумът в категория Sprint

В другата група победи Симеон Юруков, следван от Росен Тодоров и Мартин Манолов. Иммено Юруков стартира първи в суперфинала. Той поведе, а Мишинков от 4-а се придвижи до 2-а позиция. Симоен се завъртя и така Делян поведе колоната. Той обаче намали темпото, което се оказах лош ход и Юруков го настигна и изпревари. В края Мишинков го настигна, но нямаше време за атака.

Успеха на Юруков в това състезание му осигури и крайната победа за кръга, следван от Мишинков, който направи най-бързата обиколка. Трети се нареди Атанас Милинич, който завърши именно на тази позиция в суперфинала.

Почетната стълбичка в клас Junior

В клас Junior децата не бяха карали на толкова мокра писта,но това не ги спря да дадат всичко от себе си и да се забавляват. Отново победител стана Виктор Николов, който направи и най-бърза обиколка в състезанието.

Николов спечели полуфинала и финала, но в суперфинала картът му угасна и той изостана много. От ситуацията се възползва Цветелин Цонев, който изпревари Кристиян Иванов и спечели този финал. А с това успя да се класира на 2-о място в общото подреждане за кръга.

Трети се класира Кристиян Иванов, следван от Габриел Александров, Петър Шингов и Денислав Кузев. Следващия кръг от шампионата ще се проведе на 09.01.2022 г.