Успехи за Макси Колев и Виктор Николов на Лаута

Успехи за Макси Колев и Виктор Николов на Лаута

Миналата събота и неделя се проведе 4-ият кръг на Летния любителски шампионат на картинг писта Лаута. При слънчево и горещо време пилотите проведоха оспорвани, но коректни битки.

В събота (4 юни) се състоя състезанието в клас Junior, където участие взеха 5 пилота.Победата взе Виктор Николов, който бе първи в квалификацията, а след това спечели финала и суперфинала след перфектно каране.

Втори се класира Габриел Александров. Той остана едва 5-и във финала, но в суперфинала стигна до второто място. Габи направи и най-бързата обиколка, за което получи 3 допълнителни точки и това му даде решаващо предимство спрямо Денислав Кузев.

Четвърти и пети с равни точки се класираха Цветелин Цонев и Петър Шингов,като пилотът от Търговище имаше по-добра най-бърза обиколка.

В неделя (5 юни) 10 пилота в клас Sprint се бориха за място на стълбичката. Победител стана Максимилиян Колев, който след 5-о място в квалификацията направи страхотен прогрес и стана 3-и във финала. В суперфинала стигна до първото място, като направи най-бързия тур.

Втори остана Росен Тодоров, който бе първи във финала, следван от Стефан Марудов. Четвърти остана Делян Мишинков, който и в двата манша случи на по-бавен карт. Следващият кръг от шампионата ще се проведе на 19 юни.