Успехи за Маринов и Александров в 3-ия кръг от Зимния шампионат на Лаута

Успехи за Маринов и Александров в 3-ия кръг от Зимния шампионат на Лаута

На 17 декември се проведе третият кръг от Зимния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. Трасето не предложи много добри условия за каране сутринта, беше мокро и на места малко заледено.

Въпреки това трима пилота в клас Sprint Cup решиха да карат и примерят сили при тези необичайни условия. Победата, както и в предишния кръг, взе Цветомир Маринов.

Маринов записа първи места във всички сесии – полуфинала, финала и суперфинала. Втори се нареди Стилиян Ралчев с 2-и места и в трите манша, а на трета позиция остана Ангел Христов.

В клас Junior участниците бяха доста повече – 12. И при тях пистата все още на места беше мокра, но всички се справиха отлично. Битката за победата беше много оспорвана, като тя отиде при Габриел Александров, който се справи много добре в трудните условия.

Решителен за успеха на Александров беше суперфинала, в който той стартира 4-и, но успя да завърши първи и завъртя най-бързата обиколка. Така той изпревари с 2 точки Виктор Николов, който остана 3-и в суперфинала и като цяло не случи на бързи картове.

Третата позиция зае Денислав Кузев, който се отличи с 2-о място в суперфинала. След него се наредиха Максим Дремин, Борис Родригес-Матов, Мартин Мирчев, Ралица Гъдева, Теодор Карамитев, Димитър Русенов, Димитър Дойков, Кристиян Михайлов и Камен Димитров.

Следващият кръг от шампионата ще се проведе на 14 януари.