Успехи за Мишинков и Николов в 6-ия кръг на Лаута

Успехи за Мишинков и Николов в 6-ия кръг на Лаута

Миналата неделя (5 март) се проведе 6-ият и последен кръг от редовния сезон на Зимния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. При слънчево и топло за сезона време пилотите премериха сили както обикновено в 2 категории – Sprint Cup и Junior Cup.

10 пилоти се състезаваха в клас Sprint Cup. Победител стана Делян Мишинков, с което той завърши на първо място в класирането след края на редовния сезон.

В полуфинала Мишинков стартира последен, но успя да се изкачи до първото място, въпреки по-бавния карт. След това обаче двама успяха да го изпреварят. В края той излезе отново втори, но нямаше време да атакува лидера Стоян Досев. Трети завърши Макси Колев.

Във финала пилотът на Iceman Racing БохемЪ случи на бърз карт и бързо дръпна напред, като до финала разликата пред втория Цветомир Маринов набъбна на цели 14 секунди. Трети се класира Досев.

В суперфинала, който се караше в обратна посока, отново Мишинков бе над всички и изпревари със 7 секунди Стефан Марудов. Трети финишира Маринов, като по този начин си осигури 2-ото място за кръга с 2 точки пред Марудов и с 3 т. пред Досев. Дебютантът при големите Цветелин Цонев се класира 5-и, като направи много добро каране като за първо в класа.

В категория Junior Cup общо 6 деца влязоха в надпреварата за място на стълбичката. Победител стана Виктор Николов. Той спечели и 3-те състезания, но успехът му не дойде никак лесно.

Във втория и третия манш той бе с по-бавен карт, но с мъжко каране Николов успя да се пребори за крайната победа пред Денислав Кузев и за първото място в генералното класиране за редовния сезон. Кузев завърши втори и в 3-те надпревари.

Местата на подиума допълни Габриел Александров. Четвърти завърши Борис Родригес-Матов, следван от Денис Тодоров и дебютанта в шампионата на Лаута – Борислав Рошманов.

Големият финал на Зимния шампионат на Лаута ще се проведе на 19 март.