Успехи за VZ-Intercom Racing Team и Мишинков в Хасково

Успехи за VZ-Intercom Racing Team и Мишинков в Хасково

На 23 юли на пистата в Хасково се проведоха две SWS състезания – Sprint и Endurance. При горещо време пилотите предложиха оспорвани надпревари и интересни битки.

Sprint надпреварата се състоеше от квалификация, полуфинали, финали и суперфинал. В полуфинала спечели Тома Маринов, следван от Макси Колев, Стефан Марудов и Делян Мишинков.

Във финала победи Мишинков, следван от Марудов, Игор Акимов и Маринов. Мишинков спечели и суперфинала, следван от Колев и Станил Христов. Така Делян стана победител в крайното класиране за SWS състезанието, а втори и трети се наредиха Макси Колев и Тома Маринов.

Подиумът в Sprint състезанието

В общото класиране на състезанието изобщо втори е местният пилот Георги Илиев (пред Колев и Маринов), но заради липсата на навършени години той не се води в подреждането за SWS.

Endurance състезанието предложи първо 30-минутна квалификация, след което същинската надпревара продължи 4 часа, като на 2-ия час се смени посоката на движение на пистата.

Най-бързи в квалификацията бяха Iceman Racing Alkaloid в състав Делян Мишинков, Макси Колев и Стефан Марудов. В самата надпревара те се класираха 2-и, като останаха на 1 обиколка от победителите от VZ-Intercom Racing Team, за който се състезаваха Николай Върбицалиев и Алекс Юлиян с мениджър Тодор Куцаров. Последните държаха много високо темпо във втората половина от състезанието.

Почетната стълбичка в Endurance надпреварата

На 3-а позиция завърши Arved, представен от Арам Агопян, Тома Маринов и Игор Акимов. Те дълго време бяха в битката за 2-ата позиция, но наказание от 30 сек за превишаване на максималното време за стинт ги лиши от възможността за по-предно класиране.