Ванков, Христов, Гъдев и Мишинков с победи в 7-ия кръг на Лаута

Ванков, Христов, Гъдев и Мишинков с победи в 7-ия кръг на Лаута

Миналия уикенд се проведе 7-ият кръг от Летния любителски шампионат на картинг пистата Лаута в Пловдив. 24 пилоти взеха участие в състезанието Sprint Cup и се бориха за призовите места в класовете Master и Pro.

Битката беше оспорвана до самия край. Суперфинала донесе наказания на част от учасниците за непреминаване през бокса. В клас „Master“ (Суперфинал А) първото място грабна Георги Ванков. Втори стана Цветомир Маринов, следван от Никола Драгинов.

Клас „Pro“ (СуперФинал B) първи стана Станил Христов, следван от Ангел Христов. Трети се класира Мариян Харизанов. В Суперфинал C победата бе за Атанас Гъдев, следван от Веселин Шингов, който е баща на пилота от клас Mini Петър Шингов. Трети се нареди Антон Минев.

Подиумът в Суперфинал А

Подиумът в Суперфинал В

Подиумът в Суперфинал С

Подиумът в клас Junior

В клас Junior 9 деца премериха сили в състезанието. Делян Мишинков даде най-добро време преди квалификацията, като спечели и квалификационния манш. Втори финишира Цветелин Цонев, но след наказание от 3 секунди за непозволено изпреварване на Макси Колев отиде 3-и на грида за първия финал.

В първия финал Колев спечели, а Мишинков имаше проблеми с картинга, който трябваше да бъде сменен. Така той остана едва 4-и, като пред него се наредиха Габриел Александров и Петър Шингов. Цонев остана 6-и, като не бе в оптимална форма.

В Суперфинала Мишинков потегли първи заради най-добрата си обиколка от първия финал. Той води до финала и спечели, следван от Кристиян Димитров и Александров. Мишинков направи най-бързата обиколка и с това взе още 3 точки, които му осигуриха крайната победа. Колев остана втори с 3 т. по-малко, а трети се класира Александров.

Следващият 8-и кръг от шампионата ще се проведе на 13 октомври.