Ванков и Мишинков спечелиха финала на летния любителски шампионат на Лаута

Ванков и Мишинков спечелиха финала на летния любителски шампионат на Лаута

Георги Ванков и Делян Мишинков в класовете Sprint и Junior спечелиха финала на летния любителски шампионат по картинг на Лаута, който се проведе на 16 ноември. Състезанието беше оспорвано и в двата класа.

10 пилоти в клас Junior се изправиха в битка за първото място. Победител във финала и шампион за сезона стана Делян Мишинков. Той влезе във финала с най-много точки заради първото си място в генералното класиране. В самите състезания Мишинков доминира, като спечели последователно полуфинала, финала и суперфинала.

Подиумът в клас Junior

Втори за финала и за сезона стана Максимилиян Колев, който влезе втори по точки и бе 2-и и в полуфинала. Във финала и суперфинала обаче изостана в началото и остана извън призовите позиции.

Трети във финала и за сезона завърши Цветелин Цонев, който събра 28 точки. Той влезе 3-и по точки, като в полуфинала бе 4-и, а във финала 3-и. В суперфинала финишира 5-и, но 3 секунди наказание за инцидент го пратиха 8-и.

„На финала излязох страшно мотивиран. защото исках да покажа на всички, които карат в Гърция и трупат победи там, че българските пилоти са най-бързи, каза Мишинков пред karting.bg. – В неделя на пистата бяха най- добрите пилоти на България. През цялата година поддържам висока форма, пикът на която бе световното, на което постигнах подиум.“

Подиумът в клас Sprint

В клас Sprint за шампионската титла спореха 15 пилоти. Първо място взе Георги Ванков. Той влезе с най-много точки в кръга, след кеото стана първи на полуфинала и финала. В суперфинала остана 3-и, но това му беше напълно достатъчно за крайната победа.

Втори стана Симеон Юруков, който направи голям прогрес. Той влезе 4-и в надпревара, но след 2-о място във финала и първо в суперфинала взе среброто. Челната тройка допълни Цветомир Маринов.