Въпреки пандемията, сезонът у нас беше силен

Въпреки пандемията, сезонът у нас беше силен

Въпреки пандемията от Covid-19 през тази година и късно започналия картинг сезон у нас в професионалния спорт, можем смело да заключим, че той бе силен. Проведоха се 5 от 6-те кръга в Националните картинг серии, както и Балканската купа в Кюстендил.

В кралския клас KZ бройката пилоти средно за сезона бе най-голямата от 2016 г. насам. Освен това болшинството от състезателите бяха все класни и бързи. Това бе предпоставка за оспорвани битки и малки разлики.

Титлата спечели Владимир Арабаджиев, който се бори с опитните си колеги в лицето на Искрин Арабаджиев, Николай Върбицалиев и Цветан Илиев, както и с младите и напористи Юлиян Серафимов (първенец в KZ Open) и Любомир Гърков.

В Rotax Senior пилотите, които караха редовно, бяха малко, но все бързи – Петер Мюлер, Дейвид Митов и Мартин Беков. Първи стана германецът, който оцени високо конкурентите си, като отбеляза, че пилотите у нас са по-добри от тези в Румъния като цяло.

При Junior битка за короната водеха Данислав Арсов и Люсиян Савов и Кристиян Димитров, като първенец стана пилотът от Велико Търново. От средата на сезона добре се включи и Самуил Иванов, който е нов пилот в картинга.

В Mini след борба със Слави Минков, шампион стана Алекс Дешков. Зад тях в много малка дистанция бяха четирима пилоти – Петър Шингов, Томи Хаджийски, Лео Райчев и Христо Младенов, които заеха местата от 3-о до 6-о с много малки разлики в точките. Силно от средата на сезона кара и Васил Апостоловски.

При най-малките още в първия си сезон в професионалния спорт титлата взе Любослав Руйков, който бе над всички. Той дори спечели Балканската купа в по-горната категория Мини. Призовите места зад него в Mini BG заеха Пресиян Стоянов и Виктор Тодоров, който направи голям прогрес през сезона.

Състезанията бяха много добре организирани и се проведоха без сериозни инциденти, а през месец юли Националните картинг серии с председател Росен Даскалов получиха и лиценз от Министерството на спорта.