Варсано и Бойчев – главните герои на Картинг училището и Открития ден на спорта в Кюстендил

Варсано и Бойчев – главните герои на Картинг училището и Открития ден на спорта в Кюстендил

Дани Варсано и Бойко Бойчев направиха активни изпитания на пистата Пауталия в Кюстендил миналата неделя. Денят премина в комбинация от Картинг училище и Открит ден на картинг спорта, организирани от шампионът в Rotax Senior Любомир Маринков.

В Картинг училището обучението си продължава Варсано, който усилено се подготвя за участие в състезанието за Балканската купа през октомври именно в Кюстендил.

Този път посоката на движение по пистата беше в обратната посока, което на практика представлява абсолютно различна писта. Въпреки това Дани само за няколко обиколки научи новата конфигурация и бързо схвана правилните траектории на движение по завоите.

Той навъртя общо 120 обиколки в 6 сесии, 4 от които с учебния Birel и 2 с Intrepid-a от клас Rotax Senior. Дани веднага забеляза голямата разлика в поведението между двата картинга, което видимо се отрази и на скоростта му.

Дани Варсано

 

Бойко Бойчев пък взе участие в Открития ден на картинг спорта. Той е на 46 г. от София и упражнява този спорт предимно за удоволствие. До сега бе карал само любителски картинги, като по някога участва и в състезания с тях.

Още след първата сесия Бойко не можеше да повярва, колко голяма е разликата между любителския и състезателния картинг. Той отбеляза, че умората, но и адреналинът и удоволствието тук са много по-големи, което идва от разликата в скоростта.

Бойко завъртя общо 2 сесии по 20 обиколки с Intrepid-a, след което остана много доволен от преживяното и заяви, че непременно ще участва отново.

Бойко Бойчев

На пистата бяха още Христо Младенов от клас Mini, Люсиян Савов от Rotax Junior и Александър Гълъбов от KZ, които правеха тестове и/или се подготвяха за последния кръг от Националните серии следващия уикенд в Кюстендил. На пистата беше и Тодор Илчев, но той имаше проблеми с картинга и затова не можа да кара.

Онборд видео от една от сесиите на Варсано вижте долу: